Talous

Jämäkkä taloudenpito on vastuuta huomisen hyvinvoinnista.

Jämäkkä taloudenpito – Kestävän ja elinvoimaisen Vantaan perusta

Vantaa tarvitsee vastuullista, mutta inhimillistä taloudenpitoa – säästöt eivät saa tarkoittaa lyhytnäköisiä leikkauksia, jotka tulevat kalliiksi tulevaisuudessa.
Tehokkuus ei tarkoita palveluiden heikentämistä – hallinnollisia kuluja on mahdollista karsia ja hankintapolitiikkaa järkevöittää.
Investoidaan ennaltaehkäiseviin palveluihin – mielenterveyspalvelut, perheiden tukeminen ja työllisyystoimet maksavat itsensä takaisin.

Vantaalla on tehtävä vastuullista ja pitkäjänteistä talouspolitiikkaa, jotta kaupungin kasvu ei käänny sitä itseään vastaan. Veroprosenttia ei mielestäni pidä korottaa seuraavalla valtuustokaudella. Kaupunkilaisten verorahat on käytettävä viisaasti ja inhimillisesti, mutta samalla talous on pidettävä kestävällä pohjalla.

Missä säästöjä voidaan tehdä ilman, että palvelut kärsivät?

  • Hallinnon paisuminen on pysäytettävä. Hallintokulut eivät saa hyvinvointialueella kasvaa, kun palveluiden rahoitusta kiristetään. Organisaatiota pitää keventää, ja päätöksenteon on oltava selkeämpää ja tehokkaampaa.
  • Hankintapolitiikka on uudistettava. Kaupungin on suosittava kotimaisia ja paikallisia pk-yrityksiä suurten ketjujen sijaan. Tämä tukee aluetaloutta ja lisää työllisyyttä.
  • Kaavoituksen ja luvituksen on oltava sujuvaa. Turha byrokratia ei saa hidastaa yritysten toimintaa ja asuntorakentamista. Perheasuntoja tarvitaan lisää.
  • Perheiden palveluihin on satsattava samaan tapaan kuten Imatralla on tehty. Siellä kodin ulkopuoliset lastensuojelun sijoitukset on saatu vähenemään, kun on satsattu ennaltaehkäiseviin perheiden kotipalveluihin ja tehty tiivistä yhteistyötä yli toimialarajojen perheiden hyvinvoinnin tueksi.

Vakaa talous tarkoittaa sitä, että vantaalaiset voivat luottaa palveluiden toimivuuteen ja kaupungin kehitykseen. Päätöksenteon on oltava viisasta ja kauaskantoista, jotta tulevaisuuden Vantaa rakennetaan kestävälle pohjalle.